1.2.15

Punapeedi ja põdrahakklihaga täidetud pommu

Pommu näeb tõeliselt imeline välja oma kauni lilla kestaga. On aretatud ka heledaid vilju aga lillad on ikka kõige kaunimad. Pommu on küll pärit Indiast kuid laiemalt saanud tuntuks alles siis kui Vahemeremaades taimi kasvatama hakkasid. Nii kummaline kui see ka ei tundu siis pommu ehk baklažaan on sugulane kartuli ja ka tomatiga.
Kuna pommu toorelt süüa ei kõlba siis on vajalik seda eelnevalt kuumtöödelda, lühikest aega.
Kui toidu sisse kasutada pommust lõigatud viile või ribasid siis tuleks neile soola peale raputada ja lasta veidi seista. See võtab ära kibeda maitse ning imab taimest välja ka liigse niiskuse. Kui valmistada täidetult siis võib piserdada lõigatud pinda sidrunimahlaga, mis hoiab ära pinna tumenemise. Samuti võib kuumutada vees kuni 5 minutit.
Mina valmistasin seekord täidetud pommu kuna pelmeeniteost jäi hakklihasegu alles!

Potti pistsin:
1 suurem pommu
100g põdrahakkliha
100g riivitud ja keedetud peeti
2spl Merevaiku
soola, pipart
1 küüslauguküüs
1spl peterselli

Pommu tuleb lõigata pooleks ja seemnetega osa seest välja uuristada. Servadest võiks jääda umbes 1cm viljaliha.
Põdrahakkliha maitsestada soola ja pipraga, lisada veidi hakitud peterselli, purustatud küüslauku. Sega juurde ka riivitud peet.
Määri pommud seest kokku sulatatud juustuga ning täida peedi-hakkliha seguga. Aseta täidetud pommud oliiviõliga piserdatud ahjuvormi ja küpseta 160 °C juures vähemalt 40 minutit või seni kuni on küpsed.
Lisandiks praekartul ja riivitud porgand!




Kommentaare ei ole: