8.2.15

Ühepajaroog ahjuplaadil

Ühepajatoit on väga mõnus ja maitsev roog. Peale selle on seda ka väga lihtne valmistada, kiire ettevalmistus ja küpsemisega saab ise edukalt hakkama. Tavapäraselt valmistatakse ühepajarooga haudepotis kuid mina valmistasin toidu seekord hoopis ahjuplaadil.
Lihaks valisin metssepõrsa pehme tüki, kuid kindlasti tasub proovida ka küljelihaga, mis on rasvasem,

Potti pistsin:
500g metsseapõrsa liha
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 kaalikas
2 porgandit
2 punapeeti
10 kartulit
oliiviõli praadimiseks
soola, musta pipart ja kuivatatud ürte maitsestamiseks

Esmalt tuleb ette valmistada köögiviljad. Pese, koori ja lõigu need väiksemateks tükkideks. Kartul umbes 2cm kuubikuteks ja ülejäänud 1,5cm tükkideks.
Hakkida tuleb ka sibul ning küüslauk. Samuti lõigata liha liha suupärasteks kuubikuteks.
Esmalt pruunista liha kuumas kuumas õlis ja tõsta seejärel eraldi kaussi. Nii ka laugulised ja köögiviljad. Pruunista viimased kõik eraldi kuid kartulit pole pruunistada vaja, siis küpsevad köögiviljad ahjus ühtlaselt ja ühel ajal pehmeks.
Maitsesta värskelt jahvatatud soola ja musta pipraga, lisa ka enesele meelepäraseid ürte. Sega kõik läbi, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil. Lisa ka umbes 100ml keedetud vett.
Küpseta ühepajatoitu 180 kraadises ahjus, vahepeal segades, kuni 2 tundi. Vajadusel lisa küpsemise ajal juurde ka keedetud vett.

NB kes soovib särtsakamat maitset siis selle saab kui lisada kuivatatud tšillihelbeid.





























Kommentaare ei ole: