3.4.15

Kohupiima purukook

Käesolev postitus ei ole mõeldud inimestele, kes närivad kapsast ja kardavad nisujahu ning piima. Olge aga moodsad edasi kuid mulle meeldib klassika! 
Täna sai ette võetud üks mõnusa maitsega kook, mida on väga lihtne ka valmistada. Sisaldab ohtralt nii ehtsat võid, suhkrut, nisujahu kui ka kohupiima. Selle pärast nii maitsev ongi!


Kooki pistsin:
200g võid
500g nisujahu
100g suhkrut
2spl hapukoort
1tl äädikat
1tl söögisoodat

800g kohupiima
250g suhkrut
2tl vaniljesuhkrut
4 muna
piima vedeldamiseks

Hakki esmalt jahust, võist ja muudest koostiosadest puru, kausis või laua peal. Sega kokku ka kohupiimasegu. Peab olema üsna vedel.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, ning vala purusegust põhi. 1/4 purusegust jäta koogi peale.
Purupõhjale vala peale kohupiimasegu, ning aja see lusikaga laiali. 
Raputa peale ülejäänud puru.
Küpseta 200° C ahjus kuni 45 minutit.

Hea maitseb nii soojalt kui külmalt! Eriti maitsev koos klaasi piimaga! 


Kommentaare ei ole: