5.4.15

Tšilline lõhesupp

Kalasupp on hea ja mõnus!
Paari lisandi vahetamisega saab iga kord uue tulemuse. Seekord proovisin teravat suppi teha ja seda see ka oli.

Potti pistsin:
1 lõhe supikogu
2 liitrit vett
100g riisi
6 kanamuna suurust kartulit
3 suuremat tomatit
2 porgandit
2 šalottsibulat
2 tšillikauna
2spl tilli
soola, pipart

Pane supikogu külma veega keema. Korja kindlasti vahtu enne keema minekut.
Sel ajal saab ette valmistada kõik muud koostisosad. Koori kartulid ja porgandid. Puhasta sibulad, eemalda tšillikaunadest seemned ja tomatitest lõika välja kinnituskohad.
Haki kartulid ja tomatid väikesteks kuubikuteks. Riivi porgand jämedama riiviga ja haki sibul peeneks. Lõika ka tšillist peened viilud.
Kui vaht on eemaldatud ja kalasupikogu keema läinud siis tõsta kalajäänukid välja ning vajadusel kurna ka vedelik.
Pane keema kartulid ja tomatid, maitsesta puljong ka soola ning pipraga. Soovi korral võib lisada ka sojakastet. Umbes 10 minuti pärast lisa ka riis. Vahepeal kuumuta kuumal pannil riivitud porgand ja sibul ning lisa ka need supile. Puhasta kala ja lisa ka see suppi tagasi. Viska potti ka hakitud till ning tšilliribad ning lase veel korra keema. Vajadusel maitsesta. Serveeri!



Kommentaare ei ole: