14.12.15

Vürtsine metssealiha karri ehk kuidas kaamost peletada

Mis saab olla veel parem nipp, halli taeva ja pimeda päeva tõttu tekkiva, stressi peletamiseks kui üks mõnusalt vürtsikas karriroog. Mis omakorda valmib väga kerge vaevaga kuid sooja annab hoolega!

Potti pistsin:
500g metssealiha
2 keskmist sibulat
3 küüslauguküünt
10cm ingverit
2 tšillikauna (olenevalt tšilli teravusest, kas rohkem või vähem)
1 laimimahl
sojakastet maitsestamiseks
1 purk Eldorado kookospiima
praadimiseks õli
soola ja musta pipart

Serveerimiseks Aroy D punast riisi või  hoopis keedetud kartuleid.

Sealiha lõigata 2*2cm kuubikuteks, pruunistada kuumas õlis ja maitsestada soola ja musta pipraga. Vajadusel küpseta liha mitmes osas, et see kiiresti pruunistada.
Tõsta liha kõrvale ja  pruunista kiirelt ka hakitud, sibul, küüslauk, ingveriviilud ja seemnetest puhastatud tšillikauna ribad.
Sega juurde liha ja lisa umbes 2 spl sojakastet ning kookospiim. Hauta madalal kuumusel kuni liha pehme, selleks kulub vähemalt tund. Enne serveerimist sega juurde värskelt pressitud laimimahl.
Serveerimisel võid soovi korral lisada ka värsket koriandrit. Maitseb hea ja annab sooja!










Kommentaare ei ole: