15.12.15

Valges veinis mooritud põdraliha

Et alustada algusest siis on kõiges süüdi kuulus ja auväärne Priit, kes kiitis põdraliha, mis oli mooritud valges veinis.
Ise olen kogu aeg jälginud reeglit tume liha = punane vein ja hele liha = valge vein. Kuid tasub endast targemaid ja vanemaid inimesi ikka kuulda võtta, sest tulemus sai imeline.
Nojah, kindlasti on oma osa selles ka toorainel, milleks sai põdra sisefilee...palun ärge ehmatage, see oli tõesti ainuke põdralihatükk, mis mul sügavkülmast võtta oli!

Potti pistsin:
1,5kg põdraliha
2 küüslauguküünt
1 porrulauk
600ml valget, kuiva veini
soola ja musta pipart
oliiviõli, liha pruunistamiseks

Esmalt puhasta liha ja tükelda 3x3cm kuubikuteks. Aja paksupõhjaline pann tuliseks ning pruunista lihatükid kiiresti pruuniks. Mõistlik on seda teha osade kaupa, et lihamahlad ei imbuks välja.
Pane pruunistatud lihatükid teise potti või kaussi ja pruunista samal pannil ka viilutatud porrulauk ning hakitud küüslauk. Pane lihakuubikud tagasi pannile, sega ning jahvata peale värsket soola ning pipart ja vala peale valge vein.
Olenevalt lihavalikust tuleb hautada liha madalal kuumusel üks kuni kolm tundi.
Serveerida võib näiteks praetud kartuliga, kartulipudru või hoopis riisi kui ka pastaga. Mämmm!

NB Tänasega on selle aasta põdrajaht ka otsas! Kummardused jahimeestele!


1 kommentaar:

Voisula ütles ...

Head Uut Aastat 2016! Loen esimest korda, et pôdraliha on mooritud valges veinis, sest ka mina olen harjunud punast liha hautama punases veinis. Kui saan pôdraliha, siis proovin valge veini hautist sellega.