28.12.16

Selle aasta esimene...

Nii see aeg on lennanud ja avastasin, et ma ei olegi terve aasta midagi postitanud. See ei tähenda, et söömata oleks olnud kuid kuidagi nii see läinud on. Kuid selle roa valmistamise osas soovis Isand postitust ja seda ta peab ka saama.

Tegelikult sai kõik alguse eelmise aasta postitusest, mis on leitav siin. Tookord andis juba Priit mulle uue juhendi kuid valmistamiseni jõudsin alles nüüd.

Jõulu esimesel pühal pistsin potti:
1,5kg veise välisfileed
3 sibulat
4 küüslauguküünt
peotäis kaffirlaimi lehti
1/3 pudelit kuiva valget veini
soola ja pipart

Esmalt kuivatasin liha paberiga ning seejärel viskasin selle kamaka kuumale pliidirauale pruunistuma.


Kõik küljed kärmelt pruuniks, et liiga ära ei kärsataks liha. Kui pliidirauda ei taha kasutada siis sobib ka kuum ja kuiv pann.
Ettevaatust, tuba saab suitsu täis!


Seejärel pruunistasin seal samas pliidiraual ka sibula ning küüslaugu.

Lõpuks kõik malmpotti, jahvatasin soola ja pipart lihale ning valasin peale veini. Potti viskasin veel ka korraliku peotäie kuivatatud kaffirlaimi lehti ning seejärel panin kõik madala kuumusega pliidile hauduma, vähemalt viieks tunniks.

Kui liha pehmeks haudunud siis lasin sel samas leemes maha jahtuda. Seejärel võtsin lihakamaka välja ja lõikasin sellest korralikud portsjon tükid. Puljongi kurnasin ja lisasin koort ning jahu ning valasin lihale, lasin keema.
Juurde keedetud kartul, Salvesti praekapsas ning Royal jalapenot. Selline see siis tuligi, valges veinis hautatutud punane liha.

NB originaalselt soovitati kasutada kaelatükki.

Kommentaare ei ole: