Keelesalat on üks traditsiooniline peolaua roog. Keel ise on nii maheda maitsega, et salati sisse võib lisada nii mõnegi särtsakama kaaslase. Minu salati eriliseks osaks aga võib kindlasti pidada põdrakeelt, mille on iseloomulik maitse juures. Kuid kasutada võib ka pehmema maitsega sea keelt või hoopis tükki veise oma. Kuidas ise soovite.
Potti pistsin:
üks keedetud ja puhastatud põdrakeel
200g keedetud porgandit
200g marineeritud kurki
200g herneid
300g majoneesi
2tl mädarõigast
1tl peterselli
Haki kõik koostiosad enam vähem ühe suurusteks tükkideks. Sega omavahel kokku majonees mädarõikaga ning sega seejärel salati kõik osad kokku. Lase veidi maitsestuda enne serveerimist.
Kasutada serveerimiseks väikesid vormikesi, mille abil saab kenad kuhilad taldrikule ning roog paistab kohe pidulikum kui lihtsalt kausiga lauale pannes. Võib valmistada ka kohe suupisted, asetades keelesalat sobivas suuruses väljalõigatud leivakesele, võib kasutada ka korvikeste täidiseks jne
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar