22.1.17

Karamelliseeritud sibulakaste Marsala veiniga

Sibulakaste on ilmselgelt üks nendest toitudest, mis ei jäta kedagi külmaks. Sa, kas armastad või vihkad seda.
Katsetasin seekord veidi teistsugust kastet kui tavapärane punaveini sibula oma. Marsala annab mõnusa magusa maitse, mis sobib võis pruunistatud sibulaga suurepäraselt.

Potti pistsin:
5 keskmist sibulat
50g võid
1sp nisujahu
1,5dl Marsalat
1,5dl vett või puljongit
sool, must pipar, worchesteri kaste- maitsestamiseks

Koori sibulad ja viiluta need õhukeselt. Sulata või pannil ja küpseta sibulad, vahepeal segades, kuldseks. Selleks läheb umbes 10 minutit. Sega juurde nisujahu ja vala peale Marsala ning puljong (vesi). Maitsesta soola, pipra ja worchesteriga ning keeda madalal kuumusel kastet maha veel 15 minutit. Serveeri kohe.

NB samale kastmele võib juurde lisada ka ühe kuuslauguküüne ja umbes 100g viilutatud šampinjone. Siis saab koheselt toekama kastme, mis sobib näiteks kanaga koos lauale kanda.

Lisandiks keetsin kokku tambi kartulist ja kaalikast, mille maitsestasin mädarõikaga. Bataadiribad küpsesid ise ahjus ning lihaks sai eelküpsetatud seasisefilee Oskarilt!





Kommentaare ei ole: