28.1.12

Hiiglaslikud teokarbid ehk täidetud Conchiglioni pasta

F-Hoone suvises menüüs oli täidetud pasta Lumanconi, mille maitse võlus mind kohe! Kui hakkasime otsima ise Itaaliast pastat, mida maale tuua siis sai juba teise Granoro koormasse lisatud ka Conchiglioni pasta.


Täna tegingi neid toorjuustu ja singi täidisega:)

Toorained:
pasta, mida saab täita
toorjuust (kõige parem on ricotta kohupiim) sa 100g
1 muna
meelepärast sinki ca 100g
purustatud tomatit, üks konserv (400g)
veidi kuivatatud tomateid
pool pakki kohvikoort
pool sibulat
küüslauguküünt
oliiviõli
soola, suhkrut, värskelt jahvatatud pipart ja ürte

Esmalt tuleb pruunistada kuumas oliiviõlis tükeldatud sibul ja küüslauk. Peale valada tomatikonserv ja kuumutada umbes 15 minutit madalal kuumusel. Lisasin veidi ka ribastatud kuivatatud tomateid. Maitsesta suhkru, soola, pipra ja ürtidega. Soovitan soojalt kõigil kasutada Meira Vahemere ürdisegu- minu köögis väga popil kohal. Lõpuks panin juurde ka umbes pool pakki kohvikoort, et veidi maitset kooresemaks muuta.


Pasta keeta soolaga maitsestatud vees nii nagu pakil kirjutab. Ja sel ajal ka juba segada kokku muna, juust ja hakitud sink. Seda viimast saab valida täpselt sellist nagu enesele meeldib kuid kuna mul kodus ühe Itaalia lihatootja näidis siis kasutasin selle ära. Loodetavasti on varsti juba ka Eestis seda saada :)



Kui pasta oli pehmeks keenud siis kurnasime ja lasime veidi jahtuda. Ahi sai sooja umbes 220 kraadi juurde ja siis läks pasta täitmiseks. Ennem valasin eelnevalt keedetud tomatikastme ahjuvormi.
Väikese teelusikaga oli täidist väga lihtne pasta sisse saada ja juba oligi kõik valmis ahju minekuks.


Nagu juba varem kirja sai oli ahi eelkuumutatud. Pastat tasub hoida ahjus seni kui on toimunud väike servade pruunistumine.


Ahjust välja võetud kuumale pastale tuleb peale riputada juustu, mille mina unustasin kuid ilma oli ka hea. Nüüd saabki oma Grana Padano laastud niisama ära näkitseda..... mmmmm

NB peaks vist mõni päev miskit magusat tegema :)

Kommentaare ei ole: