6.1.12

Pardist sõltuvuses

Puhkuse ajal sai RIMIs käidud, mida ma tavapäraselt ei tee ja otseloomulikult oli seal külmutatud part imelise hinnaga. Tavaliselt maksan Rannamõisa pardikoiva kilo eest nii palju kui seekord terve pardi sain :)
Seega tuli ette võtta taas pardi confit tegemine. Kuna sel korral koosnes part rohkematest osadest kui ainult koivad, arvasin heaks teha ikka terve lind (va rinnafilee).

Esimese osa tegin ära juba eile.
Tükeldasin pardi ning maitsestasin soola, pipra ja ürtidega (ikka Meira Vahemere ürdisegu). Pruunistasin, külmale pannile asetades, tükid ära. Pildid on siinkohal küll eelmisest korrast ;)




Kui tükid pruunid panin kõik ahjupotti ja eelsoojendatud ahju (150 kraadi) ning jätsin need sinna hauduma umbes kolmeks tunniks.
Lasin maha jahtuda ja panin külma uut päeva ootama.

Täna võtsin eile küpsetatud pardi külmast ja asetasin uuesti pliidile madalas kuumuses hauduma kuniks valmivad ahjus köögiviljad! Need tasub valida alati oma lemmikute seast kuid mina arvan, et ahjupeet on üks mõnusamaid maitseid köögiviljade seas :)


Köögiviljadega on alati imelihtne- koorida, maitsestada soola ja pipraga (loomulikult ka ürdid ning oliiviõli). Maitsestatult pannile ja kuuma ahju (250 kraadi), küpsemiseaeg on ca tund ja mina segan vahepeal kuna meeldib krõbedam tulemus.


Sel ajal kui köögivili küpseb ahjus, haudub part potis ja ise võid teha, mida soovid. Lõplik tulemus oli siis täna selline.


Pardi võlusõnad on minu arvates: maitsesta, küpseta ja naudi!!! Ja nii lihtne see ongi, soovitan proovida.

Ah jaa- rinnafilee maitsestasin samuti ära ning pruunistasin pannil mõlemalt poolelt ning seejärel ahju järelküpsema. Seekord küpsetuspaberis, kuna foolium oli ootamatult otsa saanud ;)

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Täna on hea päev kopi-pasteediks :)