25.7.12

Peenutsesime veidi ehk maapirni-kartuli püreesupp foie gras vahuga

Kauni ja kalli külalise kostitamiseks tegin täna kerge püreesupi, mille lisandiks sai hanemaksavaht saial. Foie grasi on mul veel alles mõne teisegi ootamatu külalise jaoks ning vahuna oli see eriti mõnus.
Püreesupp on üks mu lemmikuid juba pikka aega ja seda on ikka imelihtne valmistada kui saumikser olemas on.

Vajalikud koostisosad:
300g kartuleid
300g maapirni
1 varsselleri vars
1 kanafilee
5spl vahukoort
2spl kastmepaksendajat
soola ja musta pipart

100g foie grasi
4spl vahukoort
1spl konjakit (ikka Larsen)
musta pipart
8 viilu saia (ciabatta)

Esmalt panna liitri külma veega keema kanafilee, korjata vaht.
Umbes 15 minutit keeta ja siis tükeldada ning tagasi vette koos tükeldatud köögiviljaga. Keeta kuni köögivili pehme, püreestada ja lisada veidi koort. Segada juurde natuke kastmepaksendajat ning maitsestada soola ja pipraga.
Serveerida koos väikese varsselleri lehega ning veidi peale jahvatada musta pipart.


Hanemaksavahuks vahustada foie gras, vahukoor ja konjak. Maitsestada musta pipraga.  Saiaviilud praadida kergelt oliiviõlis, peale hanemaksavaht ja võite maiustamist alustada.


























Täiendan, et selle retseptiga sain ka pisikese võidu. Näha saab seda siin.

2 kommentaari:

Voisula ütles ...

Mmm... vesi tuleb keelele! Käisin sinu tööandjaga lähemalt tutvumas, tore tööandja sinul, saad mh. häid tooraineid. Süüa oskad ka väga hästi valmistada. Isuäratav blogi sinul.

Ritsikas ütles ...

Aitah Sulle! Ise olen ka oma tööandjaga rahul ja eriti selle kaubaga, mida me kõike müüme! Tänu sellele on ka kerge hõrgutisi valmistada ;)