23.7.12

Tomatine kanakaste koos varajase kartuliga

Õite ammu sai viimane postitus tehtud ja nüüd peab küll end taas kokku võtma! Ärge arvake, et vahepeal pole vaaritatud :) On ikka kuid fotokas ei olnud alati kohal ja võtkem seda kui puhkust!
Kuna lapsed on kodused siis peab sooja rooga rohkem valmistama ja nii tegin täna ühe mõnusalt koorese kanakastme tomatiga.

Vajalikud koostisosad:
1 kana
törts punast veini
1 paprika
1 sellerivars
1 porgand
1 punane sibul
1 Eldorado purustatud tomatihoidis
200ml Knorri vispikreemi (saab asendada vahukoorega)
3spl RUF kastmepaksendajat
Maitseks soola, pipart ja praadimiseks oliiviõli

Esmalt tükelda kana ning eemalda kanaliha kontidest. Minul jäid alles tiivad ja kõik kondid, millest kavatsen ühe hea supi veel kokku keeta :)
Tükeldatud kanaliha pruunistada kuumas oliiviõlis, lisada hakitud sibul, seller, paprika ja tomat. Maitsesta soola ja pipraga.

Liha kuumutada koos köögiviljadega korralikult läbi.  Lisada vein ja lasta keema tõusta siis juurde tomatikonserv ning veidi vett. Vett panna nii palju, et kastet oleks võimalik kergel tulel keeta.
Las kaste podiseb keskmisel kuumusel kuni köögiviljad on pehmed.

Siis segada kokku kastmepaksendaja vispikreemiga ja lisada kastmele. Kuumuta kuni kaste on paksenenud. Vajadusel lisa veel kastmepaksendajat või hoopis keedetud vett. Kõik oleneb, milline kastmepaksus sulle meeldib.

Lisandiks said (eelnevalt koorega keedetud) värsked kartulid, praetud oliiviõli- või segus. Maitsestatud tilli ja soolaga.

Salatiks kausitäis rohelist, tomati ja peotäie seemnetega. Kastmeks Filos kalamata oliiviõli.
Kõik kokku oli imehea!






Kommentaare ei ole: