30.6.12

Eesti klassika ehk praetud räimed

Kuna eile sai Põhjaka mõisas hääd räime oli tänaseks juba plaan tehtud- teen ka.
Praetud räimed on vist üll kõige traditsioonilisem Eesti toit.
Eks igal ühel taas oma retseptid kuid minu arvates siin eriti retsepti polegi vaja- lihtsalt tee.

Vajalikud koostisosad:
1kg värsket räime
4tl soola
4  muna
jahu
riivsaia
pipart
praadimisek õli

Esmalt tuleb teha see ebameeldivam osa, nimelt räime puhastamine. Pea maha, sisikond välja. Loputada külma veega, nõrutada ja soola.
Soolas seista mõned tunnid ja siis saab ju selgroo eemaldada. Minu jaoks on see ülimalt tähtis kuna koos luudega ma räime ei taha.

Seejärel fileed paneerida jahus, lahtiklopitud ja musta pipraga maitsestatud munas ning viimane kiht riivsaia. Ja siis kohe kuumale, õlisele pannile.

Juurde sobib värske kartul (loomulikult koorega) ja mina lisasin veel ka kukeseenekastme (sügavkülm vajab endiselt tühjendamist). Lisandiks veel ka värskelt keedetud sibula-tomatimöksi.

Ja lihtne kuid ülimaitsev roog oli meil laual.


Kommentaare ei ole: