18.6.12

Vahtrasiirupi lainel :)

Täna sattusid minu kätte voldikud retseptidega, kus oli kasutatud vahtrasiirupit. Et olla õiglane siis pean ka ära mainima, et tegemist on sellise vahtrasiirupi tootjaga nagu Bascom Family Farms.
Kuna mul enesel kodus juba tükk aega seisab üks siirupipudel haarasin nii öelda kohe härjal sarvist või õigemini vahtrasiirupi pudeli kaelast ;)
Valmistasin täna magushapu pika poisi, lisandiks vahtrasiirupi oad.

Magushapu pikk poiss
Vajalikud koostiosad:
2spl võid
keskmine valge sibul
küüslauguküüs
1kg hakkliha (80% veis ja 20% siga)
1 marineeritud kurk
2 muna
1dl riivsaia
3dl Vertmont vahtrasiirupit
1spl Meira konjakisinepit
1spl Meira vahemere ürdisegu
soola ja pipart

Või sulatada ja pruunistada hakitud laugulised. Veidi jahutada ja segada kõikide muude koostiosadega kokku. Ah jaa, kurk ka kindlasti hakkida :)
Originaalretseptis oli küll kirjas, et panna kõik koostisosad köögikombaini ja segada kuid usun, et meie siin saame kätega päris kenasti lihataigna segatud.
Ahi eelnevalt kuumutada umbes 200 kraadi juurde ja siis küpsetada tund aega.



Samal ajal hakkasin valmistama ka Vahtrasiirupi ubasid.
Vajalikud koostisosad:
1 purk Garrido keedetud hiidubasid
100g suitsupeekonit
keskmine valge sibul
2dl Vertmont vahtrasiirupit
soola ja pipart

Ribastatud peekon kuumutada pannil ja pruunistada koos hakitud sibulaga. Nüüd sega kokku  nõrutatud ubade ja muude koostisosadega ning hauta madalal kuumusel umbes 1 tund. Vahepeal kergelt segades.




Pikk poiss meenutas mulle veidi soomlaste maksallaatikot :) Selline magusavõitu kuid isegi lastele taas meeldis. Uba oli ka veidi võõras kuid plaan on ette võtta BBQ ribi vahtrasiirupi marinaadiga. Eks näis, mis saab!

NB Lilled on sel aastal hoos!!!

Kommentaare ei ole: