12.8.14

Kabatšokki keerutades...metssea hakklihaseguga täidetud suvikõrvits

Suvikõrvitsate rünnak on nüüd ka meie pere tabanud. 
Eelmisel aastal sai üks kena hunnik orgaanilist väetist (loe lehmasitta) soetatud ja otseloomulikult pidi ju sel hooajal sinna erinevaid kõrvitsaid istutama. Küll ainult neli taime kuid nüüd on tulemus käes, õigemini kahes käes. See tähendab, et nädalaga valmib umbes 4-6 uhket suvikõrvitsat. Kahjuks ei saa ma neid kuidagi pidurdada ja toimub korralik ülekasvamine kuid pingutan, et Nunnukonkursile mitte minna.

Potti pistsin:
1 keskmine suvikõrvits
300g metsseahakkliha
1 porgand
1 väike paprika
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 tšillikaun
3spl hakitud peterselli
veidi riivjuustu
soola, pipart, õli

Esmalt tuleb koorida suvikõrvits. Siis lõigata see pikuti pooleks ja keskmine seemnetega osa eemaldada. Aseta ettevalmistatud suvikõrvitsad ahjuplaadile. Lisa vett nii palju, et põhi on kaetud ja pane suvikõrvits ahju eelküpsema. Selleks läheb aega umbes 20 minutit, 160 kraadises ahjus.

Samal ajal valmista ette täidis.
Pruunista hakkliha koos hakitud sibula ja küüslauguga. Lõpuks lisa juurde riivitud porgand, hakitud paprika ja peeneks lõigatud tšillikaun. Sega juurde ka purustatud tomatid, hakitud petersell ning maitsesta. Hauta umbes 5 minutit.

Võta ahjust eelküpsetatud suvikõrvits ning vala ära vesi. Piserda suvikõrvitsad hea oliiviõliga ning täida hakklihaseguga. Koonerdada ei tasu, ikka kuhjaga. Raputa peale ka veidi riivjuustu ning küpseta 180 kraadi juures kuni 40 minutit. Vahepeal kontrolli puutikuga suvikõrvitsa pehmust.



Lisandiks värske kartul, keedetud koos tilliga....




NB kui soovid ka suvikõrvitsaga möllata siis anna teada, meil on neid jagamiseks!


Kommentaare ei ole: