12.8.14

Lakattoman lakkahilloa karviaisesta ja porkkanasta ... elik petumurakamoos tikrist ja porgandist

Tige tikker oli küpsenud ja nüüd tuli miskit sellest ka teha.
Ütleme nii, et kerge see tee ei olnud kuid õnneks on soomlased vanal ajal välja mõelnud murakamoosi, mis nagu polegi murakast vaid hoopis tikrist ning porgandist. Igatahes proovisin järgi ja aluseks sai võetud siin näha olev postitus.

Potti pistsin:
400g puhastatuid tikreid
500g riivitud porgandit
300g suhkrut
kuni 5spl vett

Puhastatud tikrid panna koos riivitud porgandiga potti ja lisa vesi. Kuumuta madalal kuumusel umbes 40 minutit. Nüüd lisa suhkur ja kuumuta veel kaane all 20 minutit. Proovi ja kui tekstuur sobib, siis püreeri moos ja pista see purki.
Minule isiklikult küll kuidagi keedis murakamoosi ei meenuta. Pigem ikka tugevalt tikrine keedis, mis on kergelt magusa alatooniga. Aga juustuga on küll hää :D



NB tõeline gurmee nagu siin näha on ;)

Kommentaare ei ole: