20.8.14

Kuivatasin liha... BBQ marinaadis sokk ja siga

Juba mõnda aega oleme arutlenud koduse toidukuivati ostu. Seda just liha kuivatamiseks.
Päris palju mudeleid sai  üle ka vaadatud ja foorumitest kommentaare lugeda. Lõpuks soetasin meile siis Lequip'e  masina. Ja loomulikult sai esimesena ette võetud liha kuivatamine (kodune beef jerky).

Kuivatisse läks liha:
1 metsasoku välisfilee
2 metssea sisefileed

Marinaadiks:
200ml viskiga BBQ kastet
200ml sojakastet
100ml worchesteri

Alustuseks sulatasin veidi fileed, puhastasin kelmest ja seejärel lõikasin, ristikiudu, umbes 7-8 mm paksused viilud. Liha sai marinaadis hoitud üleöö. Võib ka vähem aega olla kuid mulle sobis ajaliselt just pikem periood. Liha marineerimise ajast sõltub kui tugev on maitse.

Hommikul ladusin viilud riiulile ja masin tööle. Esimesed neli tundi oli masin seadistatud 70 kraadi ja ülejäänud kuus tundi 50 kraadi peale. Paar korda vahetasin ka riiulite järjekorda. Ja nii see imehea amps valmis saigi.

Kuivatatud liha pane õhukindlasse pakki või karpi. Oluline on, et niiskus ligi ei pääse ja hoida päikese eest kaitstult. Siis peaks see säiluma mitu kuud aga meie oma sai otsa mõne päevaga!




Järgmine kord proovin teriyaki marinaadi.

Kommentaare ei ole: