15.11.14

Järvamaalt pärit põdrafilee põnevas marinaadis

Jahihooaeg on täies hoos.
Õnneks sattus koju veidi ka põdra sisefileed. Ma ei ole põdraliha, eriti sisefileed, varem marineerinud enne küpsetamist. Seekord oli isu miski teistsuguse järele ning panin liha enne küpsetamist hoopis marinaadi sisse maitsestuma.

Potti pistsin:
600g põdra sisefileed
2 suurt Eesri küüslauguküünt
4dl head oliiviõli
1,5dl šampanjaäädikat
3 loorberilehte
ürdisegu
värskelt jahvatatud piprasegu (rose, must, roheline ja valge)
1tl suhkrut

Põdra sisefilee tuleb puhastada esmalt kiudest. Seejärel koori küüslauk ja suru see läbi pressi oliiviõli sisse. Sega juurde ka väiksemateks tükkideks murtud loorberilehed ning ülejäänud koostisosad. Aseta liha saadud marinaadi vähemalt 8 tunniks. Vahepeal tõsta liha teistpidi või marineeri kilekotis, et liha saaks ühtlaselt maitsestuda.
Kui liha on piisavalt kaua maitsestunud siis pruunista kõikidelt külgedelt ning siis küpseta ahjus veel soovitud küpsusastmeni. Mulle meeldib poolküps. Selleks läks aega umbes 10 minutit, 180 kraadi juures. Seejärel veel veidi aega ka fooliumis.

Lisandiks ikka juustukartulid, Kühne punane kapsas ning punaveinikaste.

Punaveinikastme põhjaks sai metssea kontidest keedetud puljong ja kastme keetmiseks läks aega oma 8 tundi. Hea maitse nimel kõigeks valmis!




Kommentaare ei ole: