15.11.14

Siis kui Halloween oli ehk pumpkin spice latte

Enne Halloweeni tekkis kodusvajadus selle Starbucksist tuntud joogi järgi, mille kodukootud nimi võiks olla ehk vürtsikas kõrvitsakohv. Internet on retsepte täis aga kahjuks ei müüda Eestis vajalike koostisosi ja seega ei jäänud muud üle kui kõik ise algusest oeale ise teha.

Vürtsiseguks segasin kokku:
2spl kaneeli
4tl jahvatatud ingverit
1tl jahvatatud vürtspipart
1tl jahvatatud nelki
2tl jahvatatud muskaatpähklit

Kogus tuleb suurem kuid saadud segu sobib imeliselt ka näiteks pardi küpsetamiseks.

Siis tuli valmistada veel ka kõrvitsapüree. Selleks koorisin ühe väikese kõrvitsa, tükeldasin ja hautasin väheses vees kuni kõrvits oli pehme. Püreestasin ühtlaseks massiks.
Ka siin on kogus nii suur, et osaliselt tuli püreed sügavkülmutada. Hea teinekord võtta!

Kaheks joogiks läheb vaja:
2spl kõrvitsapüreed
1/2tl vürtsisegu (veidi ka peale raputamiseks)
veidi värskelt jahvatatud pipart

2tl suhkrut
2tl vanilliekstrakti (kui seda pole siis vanillikauna)
2 tassi täispiima
100ml kanget kohvi
vahukoort

Kuumuta väikeses kastrulis kõrvitsapüree koos vürtsidega, Lisa ka pipar ning kogu aeg segades kuumuta kaks minutit. Lisa suhkur ja kuumuta kuni segu on siirupine.
Soenda piim koos vanilliekstraktiga  ja vahusta kergelt. Valmista ka kohv. Kuuma kohvi sisse vala kokku segatud piim ja kõrvitsapüree.
Peale aseta vahustatud koor, raputa peale vürtsisegu ja kaunista kaneelikoorega.







Kommentaare ei ole: