30.11.14

Karamellsibula kattega maisibroileri rind

Restoran Lusikas menüüs on ka maisikana. Kuna noorim laps kiitis selle heaks siis julgesin ka kodus maisikana valmistamise ette võtta. Küll hoopis teises võtmes kui Lusika menüüs on.

Potti pistsin:
4 maisibroileri rinnafileed, koos tiivakondiga
1tl Leverno viigimarja-sinepi kaste
soola ja pipart
oliiviõli
2 suurt punast sibulat
1 küüslauguküüs
5spl palsamikreemi
1spl meega palsamiäädikat
1spl sidrunimahla
2spl muscavado suhkrut

Alustama peab sibula marineerimisega.
Selleks puhasta sibulad, poolita need ja viiluta. Pane koos purustatud küüslaugu, palsamiäädikate, suhkru ja sidrunimahlaga kilekotti või toidukarpi marineeruma, vahepeal raputa kotti/karpi. Umbes ühest tunnist piisab, et sibul võtaks maitsed sisse.

Maisikana rinnafileed hõõru kokku soola, pipra ja viigimarja-sinepi kastmega. Pruunista kuumal pannil, olliiviõlis mõlemalt küljelt. Pane ahjuvormi nahk allapoole.
Samal pannil küpseta ka kergelt pehmeks, marineeritud sibul koos marinaadiga. Aseta ka need ahjuvormi, maisikana peale.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit, Siis keera kana ümber, et nahaga pool on kõige peal ning küpseta veel 10 minutit.
Ja ongi üks hõrgutis taas olemas :)









Kommentaare ei ole: