6.12.22

Põdramaksakaste

Kohe kuidagi ei jõua siia, aga ausõna pole nälga surnud ja köögis vehin poti-panniga iga nädal endiselt. Kuna käes on põdra hooaeg siis on viimased nädalad saanud vaaritada küll liharulle, pasteeti, pirukaid ja maksakastet, mõtelge 😊

Pannile pistsin:
300g puhastatud põdramaksa
1 väiksem mugulsibul
100g riivitud porgandit
1spl jahu
200ml hapukoort
200ml vett
soola ja pipart
võid praadimiseks

Kuna tegemist oli noorema loomaga siis maksa ei pidanud vajalikuks leotada, vaid puhastasin kelmetest ja lõikasin suupärasteks tükkideks. Seejärel puhastasin sibula, mille hakkisin ära. Porgand sai kooritud ja jämedama riiviga riivitud. Ning siis pann tulele, või peale ning pruunistasin kiirelt maksa üsna kõrgel kuumusel. Kärmelt juurde sibul, läbi segada ning lõpuks porgand ka juurde. Samal ajal olin seganud kausis jahu hapukoore ja piimaga, mis sai valatud maksale peale. Lasin korra keema tõusta ning oligi valmis.
Taldrikule koos keedetud kartuli. Lisandiks marineeritud kurk, tomat ja jalapeno ning roheline sibul.
Vaat see ongi traditsiooniline toit! Head isu!






Kommentaare ei ole: