6.12.22

Põdra sisefilee- nauding kahele

See on ilmselt mu lemmikumaid aegu kui metsast põtra koju tuuakse 😊 Ja seda mitte siis konservis või vorstina. Kui ma vaatan postituste statistikat siis põdrajahi hooajal on suur tung blogis just nende postituste juures, kus tooraineks põder ja eriti palju tuleb huvilisi sisse läbi ühe jahimeeste lehe. Ehk paitab, et ka neile pakuvad retseptid huvi 😚
Kui nüüd veel loba ajada, siis tegin põdra sisefilee eriti lihtsal kujul. Ei mingeid tulesid-vilesid vaid lihtsad puhtad maitsed. Kui olete vaadanud saadet MasterChef Eesti, siis seal üks kohtunik muudkui korrutab, et puhtad maitsed, puhtad maitsed. Mulle idee väga meeldib, ent ta ise enam väga mitte... peale seda kui lugesin artiklit 😞
Aga ok, nüüd peateema juurde!

Pannile pistsin:
2 korralikku lõiku põdra sisefileed
50g võid
törts väärindatud oliiviõli (selle nime üle saaks veel loba ajada)
1 küüslauguküüs
Pipart

Potti pistsin:
300ml kodust puljongit
100ml Demi-glace kastet (seda FoodStudio oma)
100ml punast veini

Alustasin kastme alla keetmisest. Potti kõik koostisosad ja madalal tulel podisema kuni soovitud paksuses kaste olemas on. Lisamaitsestamist ei vajanud, aga soovi korral siis pipart ja soola vaja kasutada.

Liha oli seisnud veidi toatemperatuuril enne kui pannile pruunistuma sai. 
Pannil sulatasin või koos vähese oliiviõliga, rasvaine sisse ka viilutatud küüslauguküüs ja veskist ürdisoola, viimast ikka kohe mõnusalt. Ning siis kärmelt lihatükkide pruunistamine kõikidelt külgedelt. Kokku kulus umbes 8-10 minutit. Oleneb kui suured tükid on. Peale seda kohe fooliumisse järelküpsema, maks 10 minutit.
Selle ajaga oli kaste valmis. Enne serveerimist panin korra veel fooliumipaki lihaga kuuma pliidiraua peale ning siis kõik kärmelt taldrikule. 
Ahhsamait kui hea oli see koos krõbekartulitega, mis valmisid samal ajal kuumaõhufritüüris 😋



 



Kommentaare ei ole: