Olen ikka pasta lummuses :)
Ja kuna mul olid veel mõned vähid alles siis mõtlesin proovida vähiravioolisid. No aga ennem leidsin internetist õpetuse, kuidas keeta vähi bisque siis otsustasin minna täispangale ja kasutada kogu tooraine ära lootuses saada imeline tulemus.
Bisque
10 vähki
2,5dl valget veini
0,5dl konjakit ( lõpuks ometi sai Larsen korgi pealt maha)
1dl köögikoort
1 sibul
1 porgand
0,5 fenkoli juurt
veidi sidrunimahla ja riivitud koort (1/4 sidrunit)
Vähkidelt eemaldasin sabad, mis jäid ootama puhastamist. Ülejäänud osa vähist kuumutasin oliiviõlis umbes 5 minutit ja vahepeal segades. Lisasin konjaki ja hakitud porgandi, sibula ja fenkoli. Kuumutasin kuni köögiviljad on poolpehmed. Siis juurde vein ja vajadusel lisada vett, et vähid oleksid kaetud. Nüüd jätta madalale kuumusele keema kuni pool vedelikust on alles. Lisa sidrunimahl, riivitud sidrunikoor ja köögikoor. Kuumuta paksenemiseni ja kurna läbi sõela.
Kokku läks umbes kaks tundi algusest valmimiseni. Sel ajal valmistasin ravioolid.
Ravioolid (16 tk)
Täidiseks
10 vähi sabaliha (vähilakka vist teisisõnu)
6 tiigerkrevetti
2 spl Farmi toorjuustu
u 2cm tšillikauna
Kõik hakkida ja omavahel kokku segada
Taignaks
1 kohvikruus durumjahu
2 muna
0,5tl soola
Segada kõik kokku kuni enam käte külge ei hakka. Lase umbes 10 minutit seista.
Seejärel rullida nii õhukeseks kui võimalik. Kuna üksi on kehva masinaga teha siis sain kuni kaheksanda tiheduseni hakkama. Kuid see oli juba täiesti piisav.
Seejärel panna ravioolitäidis taignale.
Teine kiht tainast peale ja pitsalõikuriga ravioolid välja lõigata. Tegin kahvliga ääred üle, et kindlasti tainas kinnituks.
Lasin kuivada umbes 30 minutit, vahepeal keerasin ringi.
Ravioolid keeta soolases, oliiviõliga vees umbes 2-3 minutit ja serveerida koos bisquega. Peale mõned parmesanilaastud ning meeletult hea roog on taas valminud.
Antud kogus on umbes kolmele, osad ravioolid jäävad sügavkülma ootama oma aega :)
2 kommentaari:
Ma olen seda retsepti palju môlnud ja oma peas ja keelel maitsnud. Peaks proovima. Pônev.
Proovi kindlasti! See oli imehea!
Postita kommentaar