25.4.12

Sarjast kiiresti ja maitsvalt- kanakaste

Kuna täna oli mul kanaliha omast käest võtta ja seda on hea lihtne valmistada tegin ühe vana tuntud retsepti järgi kiire kanakastme. See roog ei ole nüüd ühtegi pidi peene toidu austajale ja saab ilmselt sarnaselt klimbisupile kriitikanoolte osaliseks kuid toit on aus :)))

Vajalikud koostiosad
300g kanaliha (kintsuliha ikka kõikse parem)
1tl sinepit
1dl valget veini
2dl piima või kohvikoort (kes soovib siis vahukoor on kõikse parem)
300g kuuseriisikaid
1sibul
estragoni
soola
pipart

Kana lõikusin ribadeks ning pruunistasin kiiresti kuumas või ja õli segus. Valasin peale veini, lasin keema ning siis segasin juurde sinepi. Kuumutasin läbi ja lisasin piima ning jätsin kergelt keema.
Samal ajal pruunistasin kuuseriisikad ja hakitud sibula. Maitsestasin ning segasin kanakastmele juurde.
Korra veel läbi keeta ja valmis ta ongi :)

Kõrvale kartulipüree ning peedisalat.

Mõnus on, et selline kaste sobib nii kartuli, riisi kui pasta juurde ning aega läheb umbes 15 minutit!
Äärmiselt oluline on info, et sõid ka tüdrukud. Loomulikult seeni mitte kuid kaste ja kana läksid ludinal!

NB luban, et varsti saate ka midagi peenemat ;)

Kommentaare ei ole: