11.4.12

Maailma populaarseima toidu tiitlit kannab pasta

Nagu näete ma olen jälle pastalainel :) No ei saa sellest küll, miks? Imemaitsev, imelihtne, palju erinevaid võimalusi, taskukohane jne, põhjuseid rohkem kui paar.
Ja kui võtta arvesse veel tõsiasi, et pasta on maailmas söödavaim toit siis olen ma ilmselt täiesti õigel teel.

Mis siis on minu arvates maitsva pasta saladus? Kindlasti tooraine, tooraine, tooraine!
Palun ärge ajage segamini pastat ja pastalaadset toodet. Pasta valmistamiseks kasutatakse ainult durum-nisujahu ja vett. Pastalaadne valmib aga nisujahust ja see pole omavahel võrreldav. Muidugi tehakse erinevate lisanditega pastasin nagu munapasta, värvilised pastad jne. Ning siis veel toorpasta, mis ei ole üldse võrreldav kuivpastaga. Kuivpasta kasutamisel on mõistlik kasutada tugevama maitsega kastmeid ja toorpasta puhal lihtsaid maitseid sest siis tuleb toorpasta maitse paremini välja. Kus nüüd kukkusin targutama, arvate :)

Aga täna võtsin ette vürtsika kreveti-vähi tomatikastme. Põnev valik kuid lihtsalt mul oli sügavkülmas veel alles väike kogus suvel saadud vähke ning tiigerkrevette ka. Seda viimast ostan ma kilose paki kaupa ikka oma lemmiklaost  ;)

Aga vähikesed värskena, neid oli umbes pool 30L prügikoti täis.

Kuna vähid ja krevetid oli varakult sulama võetud siis oli juurde oli vaja osta vaid tšillit (hurraa mu katusega s on leidnud tee koju) ja köögikoort. No ja see on ju peaaegu, et mitte midagi.

Vajalikud koostisosad
500g kuivpastat (kasutasin pennet kuigi mereandi pakutakse pigem spageti või tagliatellega)
400g tükeldatud tomat (katsetasin Rio Bravo oma, väga mõnusad suured tükid)
300g Friendship töötlemata tiigerkrevette
100g vähisabasid
1 väike tšillikaun
1 küüslauguküüs
1,5 dl köögikoort
peotäis värsket hakitud basiilikut
soola ja suhkrut maitsestamiseks
oliiviõli

Oliiviõli kuumutada, milles küpsetada hakitud küüslauk. Kui küüslauk hakkab kergelt pruunistuma lisada tomatikonserv ning eelnevalt hakitud tšilli (seemned eemaldada). Mida vähem vürtsi tahad seda väiksem peab olema tšillikogus, minul oli selline 6cm pikkune kaun. Ja nüüd lasta kastmel haududa madalal kuumusel 30 minutit.
Sel ajal puhastasin oma vähid ja küpsetasin krevetid. Viimastega on lihtne, vesi keema ja krevetid korraks sisse- MITTE KEETA!

Kui kaste oli küpsenud vajaliku aja, panin keema pasta ja ikka al dente ehk kergelt krõmps hamba all.
Pasta keetmise ajal lisasin kastmele koore, kuumutasin keemiseni ja lisasin mereannid ning pool basiilikukogusest. Keerasin kuumuse maha ning jätsin pliidile kuni pasta valmis ( see kaste sobib imehästi ka risotto jaoks).
Nüüd segage pasta ja kaste kokku, peale raputada teine osa basiilikust ning ongi maitsev õhtusöök laual.


Ärge siis unustage pastat ootab sööja, mitte vastupidi! Kui nii teete siis on maitsemeeled Teile väga tänulikud.






NB Homme köögis ei toimeta sest Raes on tore õhtusöök koos toredate inimestega! Juba ootan ;)

Kommentaare ei ole: