Nagu arvata võis käisime nädalavahetusel taas seenel. Seekord oli see nagu lust ja lillepidu sest poole tunniga oli seenekorviga ühel pool. Ikka ja jälle võiseened ehk kollariisikad kuigi mets oli täis kauneid ülekasvanud kuuseriisikaid. Kuid iga kuuseriisika kohta oli kindlasti oma sada seeneussi ja nii on nende saatus sel aastal metsa jääda. Kui just seeneussi hoidistada ei taha.
Vajalikud koostiosad:
750g kupatatud võiseeni
750g sibulat
750g tomateid
150 g oliiviõli
2 küüslauguküünt
2 tl Meira ürdisegu
musta pipart, soola ja palsamiäädikat maitse järgi
Õlis küpsetada hakitud sibul kuldseks, lisada kupatatud hakitud seened ja tomatikuubikud. Kuumutada kuni üks tund madalal kuumusel. Lisa purustatud küüslauk, maitsestada ning veel kord läbi kuumutada ning siis kohe purki. Kaaned peale, lasta jahtuda ja pista külma.
Saadud seenesalat sobib ideaalselt erinevate roogade lisandiks. Nii lisandiks kui toidu valmistamiseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar