12.9.12

Risotto alla parmigiana ehk maakeeli "risoto juustuga"

Täna oli taas see päev kui olen Itaalia köögi lainel.
Ajakohasem oleks küll Prantsuse omaga harjuma hakata kuna järgmine nädal taas sinna (jeeeeeeeee) aga Itaalia toit on mulle nii meelepärane igas võtmes ja nii tegingi taas risotot. Seekord sai kohe ka valmistamiseks õpetus ette võetud, et risoto nagu kord ja kohus segatud saaks. Ega ma siis paellat ei valmista.

Vajalikud koostisosad:
1l kanapuljongit (valmistasin fondist kuna polnud aega ise keeta)
1,5 tassi risoto riisi (keskmise suurusega tera)
3spl võid
1/2 sibulat
1/2 tassi kuiva valget veini (Tommasi Soave)
soola ja pipart
150g värskelt riivitud parmesani

Esmalt valmista kuum puljong. Selleks sega keev vesi fondiga (jälgi õpetust). Hoia soojas.
Sulata või, milles küpseta hakitud sibul kuldseks. Sega juurde riis nii, et see rasvaga korralikult seguneb. Vala juurde vein ja kuumuta madalal kuumusel kuni vedelik aurustub.
Nüüd hakka lisama juurde osade kaupa puljongit. Riisi tuleb pidevalt segada, et see põhja ei hakkaks.
Puljongit lisan mina umbes neljal korral ja kuumutan seni kuni riis al dente. Aega läheb umbes 20- 30 minutit.
Ka kõik puljong ei pruugi otsa saada kuid riisi küpsust peab vahepeal proovima.
Kui riis valmis, maitsesta ja sega juurde riivitud juust. Lase seista vähemalt 5 minutit enne serveerimist.

Risoto juurde serveerisin taas pardi rinnafileed, mille küpsetamise õpetuse leiate siit.

Ja nii see taldrikule sai.






Kommentaare ei ole: