Selle postistuse osas pean alustama küll sellest, et viksisin idee Tuulilt maha.
Aga no, mis sa ikka jalgrattast leiutad :) Vähendasin veidi koostisosasid ja valmistamist nii palju, et kuumutasin paprika veel marinaadis läbi, et hoidis veidi kauem säiluks kui paar päeva.
Vajalikud koostisosad:
6 erivärvilist suurt paprikat
3 spl oliiviõli
3 spl palsamikreemi
kaks
küüslauguküünt, õhukeste viiludena
Meira ürdisegu kuna värskeid ürte polnud võtta
soola ja
pipart
Esmalt tuleb paprikad pooleks lõigata ja seemned ning valge osa seest eemaldada. Poolikud paprikad grillida ahjus või grillil nii, et paprikanahk ikka juba mustaks tõmbub. No peaaegu nagu söögikõlbmatu :)
Kuumad röstitud paprikad panna kaussi, mis katta kilega ja nii võib need sinna unustada isegi järgmise päevani.
"Kilevann" mõjub hästi paprikakoorele, mis tänu sellele protseduurile eemaldub hiljem kergesti ehk nagu te aru saate tuleb paprikad nüüd koorida. Kui paprikad kooritud siis hakkida need meelepärasteks tükkideks.
Valmistada marinaad küpsenud paprikate mahlast, oliiviõlist, küüslaugust, ürtidest ja palsamikreemist. Lisada sinna vajadusel veidi keedetud vett ning kuumutada koos paprikatükkidega keemiseni.
Kuumalt purki, kaaned peale ja jahtuma. Hiljem külmikusse kuid säilivusaega keeruline öelda kuna alles tegin. Aga väga maitsev amps sai liha kõrvale või saia peale :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar