2.12.12

Jõuluaja algust tähistame šokolaadikoogiga

Nagu te ilmselt juba teate siis magustoitude puhul ei saa mina üle ega ümber šokolaadikookidest. Seekord on tegemist taas Ameerikast pärit koogiga. Nimelt siis Oreo šokolaadikook, mis meite maal tuleb endiselt Domino küpsistest teha.
Kook on väga magus, mõnusalt šokolaadine ja kindlasti rammus. Kuid eks selline kooslus sobibki jõuluootuseks väga hästi. Miks mitte selle koogiga ka oma pidulauda kaunistada?





Koogiks läheb vaja:
3dl suhkurt
4dl nisujahu
1,5dl kakaod
3tl küpsetuspulbrit
1tl soola
2 muna
2,5dl piima
1dl õli
2dl keeva vett
16 Domino küpsist, poolitatud kreemiga osa

Sega kuivained, lisa muna, piim ja õli. Sega korralikult läbi ning lisa kuum keedetud vesi. Sega taigen korralikult ühtlaseks ja läikivaks massiks.
Aseta poolitatud küpsised küpsetuspaberiga koogivormi (22cm) põhja ja vala peale pool taignast. Küpseta 170 kraadi juures umbes pool tundi.  Küpseta nii ka teine pool. Jahuta maha.




Valmista kreem:
0,4dl vahukoort
2 tl t uhksuhkurt
veidi vanillisuhkurt
Domino küpsiste ilma kreemita pooled, mis koogi põhjast järgi jäid

Vahusta vahukoor koos suhkruga ning sega juurde, kergelt segades, purustatud küpsised. Kata alumine põhi kreemiga ning aseta peale teine koogipõhi.

Glasuuriks on vaja:
175g Fazeri küpsetusšokolaadi
50g võid
1dl piima

Sulata vesivannil šokolaad koos või ja piimaga.
Jahuta glasuur ning kata sellega kook. Kaunista pooleks lõigatud Domino küpsistega.





Lase koogil seista vähemalt kaks tundi külmas ning ongi valmis.

Kommentaare ei ole: