1.12.12

Priske part kapsal

Oi kui mõnus on see külm aeg sest siis on hea võimalus teha pikkasid ahjutoite, mida muidu ikka naljalt ette ei võta. Aga jah, et olla jõuluks valmis tegin taas peaproovi ja seekord pardiga :)

Potti pistsin:
1 kaunis priske part
4tl mõnusat sinepit
3tl mett
soola, pipart
500g hapukapsast

Esmalt tuleb kaunis priske part paberiga kuivatada nii seest kui väljast.
Siis tuleb ajada oma sõrmed naha ja rinnaliha ning koibade vahele. Üsna ettevaatlikult kuna nahk võiks ikka terveks jääda. Kui olete naha lahti saanud siis määrida maitseained (eelnevalt kokku segatud) naha  ja liha vahele. Võib ka naha pealt määrida.
Aseta maitseainetega kreemitatud part vormi, kus on juba hapukapsas ootel. Seda viimast võiks kaks peotäit ka pardipunusse pista ;)
Ja nüüd kaaneetatud potis lind ahju! Alguses kahesaja kraadi juures umbes 30 minutit. Keera seejärel kuumus maha, kuskil 150 kraadini ning küpseta parti veel kuskil kaks tundi.
See liha peab jääma nii pehme, et mälumisega pikalt vaevata end ei tohiks.



Soovitan juurde ahjus küpsetada ka mõnusad köögiviljad.

Kommentaare ei ole: