Mina katsetasin ära lihaleiva tegemise. Nagu ikka heal
lapsel mitu nimi siis kutsutakse seda ka lihapateeks, lihavormiks või lihtsalt
pikkpoiss kuigi see viimane on nüüd ikka veidi erinev. Kuid ütleme siis nii, et
tegin küülikust lihapatee.
Vormi panin:
400g hakkliha (50% siga ja 50% veist)
250g küüliku hakkliha
250g küülikuliha
500g küülikumaksa
2*150g peekoniviile
2spl röstitud sibulat
2 muna
soola ja musta pipart
endale meelepärast maitseaineid -mina panin röstitud vürtsköömne ja piprasegu
Pool peekonist hakkida peeneks. Samuti lõigata väiksemateks tükkideks küülikumaks ja küülikuliha. Sega kõik lihad omavahel kokku. Lisa maitseained, muna ja röstitud sibul. Võimalusel lase umbes tunnike külmikus maitsetel seguneda.
Vooderda klassikaline metallist leivavorm peekoniviiludega
ja aseta peale lihasegu. Tee pealt tasaseks ning küpseta vesivannis.
Selleks aseta lihavorm suurema ahjuplaadi peale, kus on
võimalikult palju vett. Pane ahju ja küpseta umbes 1,5-2 tundi kuskil 180
kraadi juures. Kui lihavorm läheb pealt liiga tumedaks siis tuleks see katta
fooliumiga.
Lihavorm on küps kui välja imbunud vedelik on selge.
Seejärel võtta vorm ahjust välja, valada vedelik ära ning jätta jahtuma.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar