11.11.12

Boeuf Bourguignon ehk Burgundia lihapada

Et isadepäevaks Isanda maitsemeeli mõnustada võtsin ette ülal mainitud mõnusa liharoa, mis ilmselt on klassika ja seekord siis küll põdralihast mitte veisest.

Potti pistsin:
300g peekonit, koos kamaraga
käntsakas põdraliha, umbes 1kg
oliiviõli
1 porgand
1 sibul
2 spl jahu
pudel punast, kasutasin A.Bichot Pinot Noir'i
umbes 300ml veiseliha puljongt, valmistatud Gustaf Bong vasikafondist
pisike purk tomatipastat
1 purustatud küüslauguküüs
1tl kuivatatud ürdisegu
1 murendatud loorberileht

Esmalt eemaldada peekonilt kamar ja siis liha tükeldada umbes 4cm ribadeks, paksusega kuni 1cm. Peekoni tükid pruunistada õlis. Samas õlis pruunistada põdralihatükid (5*5cm) väikestes kogustes. Eelnevalt liha kindlasti kuivatada.
Lõpuks pruunista pannil viilutatud sibul ja porgand.
Nüüd lihad haudepotti, maitsestada soola ja pipraga. Mõlemad ikka otse veskist ja koguseliselt umbes 1tl soola ning pool pipart. Raputa peale jahu, sega ja kuumuta korraks läbi.
Lisa ka maitseviljad  ning vala peale vein ning nii palju puljongit, et liha oleks enam vähem kaetud.
Pane kaas peale ning ahju, kuumusel 160 kraadi.
Hauta umbes 2,5 kuni kolm tundi ehk seni kui liha on mõnusalt mure.

Sel ajal valmista lisandiks šampinjonid.
250g seeni puhastada, lõigata neljaks. Küpsetada või ja õli segus kuni vedelik on aurustunud.

Liha valmimisel serveeri taldrikusse seened, kuhu peale hõrk liha, juurde friikartulid.






Ja siit saate ka vaadata videot prouast, kelle retsepti kasutasin :)

Kommentaare ei ole: