10.11.12

Isadepäeva Pavlova

Ma ei ole kuni tänase päevani mitte ühtegi Pavlovat teinud ja seda kahel põhjusel.
Esiteks ei meeldi mulle vahukoor ega besee. Teiseks ei ole mul kombeks minna kaasa moehullustega. Ma loodan, et keegi ei tunne end puudutatuna aga Pavlova oli vahepeal Eesti köökides ikka eriline hitt. Kuid nagu täna näha, saabus see kook ka lõpuks minuni. Õigemini meie pereisani, kes on paras maiasmokk.

4 munavalget
2dl suhkrut
1tl valgeveini äädikat
sõrmeotsaga soola
2tl maisitärklist

400ml vahukoort
3tl suhkrut
1 graanaatõun

Vahusta munavalged soolaga kergelt ja lisa juppide kaupa suhkur ning vahusta kõvaks vahuks. Lisa õrnalt segades äädikas ja tärklis.
Ahi peab olema kuumutatud 180 kraadini.
Munavalge vaht pane, kas lahtikäivasse koogivormi (paberiga vooderdatud) või määri küpsetuspaberile vahust ratas. Soovitan kasutada viimast varianti kuna koogivormi puhul jäi krõbe serv vormi külge :D
Aseta kook kuuma ahju ja vähenda kohe kuumus 150 kraadini. Küpseta umbes 1 tund ja 10 minutit, Kuid aeg sõltub suuresti ka ahju omadustest.
Kui aeg täis siis lülita ahi välja ja jäta Pavlova irvakil uksega ahju jahtuma.

Serveerimiseks vahusta vahukoor, puhasta granaatõun ja ongi Pavlova valmis.




 Peremehele meeldis, ühele lapsele meeldis ja ka kass kiitis koogi heaks :)

Kommentaare ei ole: