6.11.12

Kitsejuust, pardirind, röstitud peet ja viigimarjamoos...

Just selle loetelu tagant leiate minu tänased toimetused.
Nimelt tänaseks õhtusöögiks oli salat röstitud peedi ja kitsepiimajuustuga. Lisandiks küpsetatud pardirind viigimarjamoosiga!

Viigimarjamoos
4 tk šalottsibulat
12 tk kuivatatud viigimarja
2 spl suhkrut
3cl punast veini
2 spl palsamikreemi
soola, pipart, oliiviõli

Puhastatud šalottsibul hakkida ja pruunistada kuumas õlis. Lisada suhkur, mis lasta sulada ja veidi karamellistuda. Vala peale punane vein, viilutatud viigimarjad ja lase madalal tulel haududa kuni segu hakkab paksenema. Lisa palsamikreem ning kuumuta kuni moosi koostis on tihe. Maitsesta soola ja pipraga ning vajadusel lisa veel palsamikreemi. Sel juhul kindlasti uuesti läbi kuumutada.
Moos peab jääma kergelt magushapu ja veid vürtsine.

Saadud moos sobib pardilihaga kuid alati ka erinevate juustudega!



Salat kitsepiimajuustu ja röstitud peediga
4 keskmist keedetud peeti
2 viilu kitsepiimajuustu (1,5cm paksusega)
röstitud sibulat
õli
palsamikreemi
soola
pipart

Salati jaoks panin keedetud peediviilud koos kitsejuustu ja röstitud sibulaga ahju küpsema, nii umbes 25 minutit. Ennem piserdasin veidi oliiviõliga.
Samal ajal pruunistasin pardirinna mõlemalt poolt ja asetasin ahju küpsema veel viieks minutiks. Siis pardirind fooliumisse ning veel viis minutit järelküpsemist.

Salatisegule jahvatasin peale veidi soola ja pipart. Valasin peale veidi oliiviõli ja palsamikreemi. Siis asetasin salatipadjale küpsetatud peedi koos kitsepiimajuustuga. Lisandiks kõrvale viilutatud pardirind koos uhke viigimarjamoosiga.

Kommentaare ei ole: