30.12.12

Hinkalid põdralihaga- milline nauding

Hinkalite valmistamine on minu jaoks taas, millegi uue proovimine. Olen ju teinud nii ravioolepelmeene kui vareenikuid aga hinkalid (Gruusia päritolu) olid veel minu poolt katsetamata. Kuid nüüd julgen öelda, et see ei jää kindlasti viimaseks korraks kuna hinkalid tekitasid ülimaid emotsioone ka minu külaliste seas.
Kindlasti tasub seda ettevõtmist teha seltskonnaga koos kuna on päris tore ajaviide, mille boonusena saab ka kõhukese kenasti maitsvat rooga täis.
Kõige põnevam osa on hinkalite nn kokku voltimine sest see on puhas käsitöö ja päris tore ettevõtmine.  Kokkuvoltimine on oluline kuna täidis peab jääma keetmise ajal hinkali sisse ja hiljem olema nö kastme eest. Selle järgi hinnatakse kuuldavasti ka kvaliteeti.

Kogusest piisab neljale kuni kuuele persoonile.

Taignaks vajad:
500g jahu
2dl vett
2tl soola
4spl õli

Sega kokku jahu ja sool, lisa vesi ning pool õlist. Sõtku kuni taigen on elastne ja sile. Lisa ka teine osa õlist ning sõtku veel umbes 5 minutit.
Lase toidukilesse mässitud taignal seista külmikus pool tundi ja sõtku uuesti läbi. Mässi taigen taas kilesse ning uuesti külma, vähemalt pooleks tunniks.

Sisse pistmiseks:
400g põdra hakkliha
2 peenestatud sibulat
2spl hakitud koriandrit
2spl hakitud peterselli
soola
pipart
0,5dl puljongit (vasikafondist)

Klopi kõik lihatäidise koostiosad ühtlaseks, üsna vedelaks, massiks.

Rulli tainas üsnagi õhukeseks ja lõika sellest umbes 12cm läbimõõduga kettad.
Taignaketta keskele aseta 1spl täis lihasegu ja siis lappa tainas nagu kotisuu selle ümber kokku. Suru taignatutt korralikult kokku, et sisu välja ei voolaks.



Keeda hinkalid soolga maitsestatud vees kuni need pinnale kerkivad. Selleks läheb umbes 5-10 minutit.
Serveeri hapukoorega.







NB kuna fotoaparaat jäi maale siis olin sunnitud jäädvustused tegema telefoniga. Vahetus piltide osas toimub niipea kui uus laar hinkale on fotoaparaadiga ühes kohas :)
Kõige tähtsam on siiski maitse ja see oli sõbra väitel parem kui Pirošmanis pakutavatel hinkalitel!

Kommentaare ei ole: