4.6.21

Suitsuräim teeb meele rõõmsaks

Üsna keeruline on kogu aeg välja mõtelda uusi ideid toorainest, mis juba mitmendat päeva kapis ja tuleb ära kasutada nii, et maitse üksluiseks ei muutuks! Samas kui suitsukala juba kodus olemas on siis polegi nagu muud varianti kui see ikka ära süüa. Siit taas üks kiire ja kerge õhtusöök, mida veidi mugandades võiks suvisel õuepeol ka pakkuda (kala)sõpradele.

Küpsetatud värvilised kartulid kodujuustuse suitsukalasalatiga

Taldrikule kolisid:

6 väikest, eriilmelist, kartulit
1 redis
2 kirsstomatit
5 suitsuräime (jäägid noh)
2 spl kodujuustu, seda karulauguga
1 muna
paar viilu tšillit, mõned lehed karulauku, soola ja sidrunipipart (minu lemmik)

Alustasin siis taas kala puhastamisest, see ei kuulu just minu lemmiktegevuse hulka, kuid parata polnud midagi. Seejärel pesin kartulikesed ja lõikasin pooleks. Segasin oliiviõli ja soolaga ning kuumaõhufritüüri küpsema. Sinna sai ka kohe muna valmima panna, millest hiljem kasutasin vaid rebu.
Kala segasin kodujuustuga, tomatid poolitasin ja redise viilutasin ning kohe kui kartul valmis kõik kärmelt taldrikule. Peale jahvatasin sidrunipipart ja...

Seekordne taldrik taas vana Riiakas (tegelikult väga malbe olekuga), mis saabus mulle Rakverest. kes tahab Riia portselaniga rohkem tutvust teha siis on selleks olemas koduleht.




Kommentaare ei ole: