2.6.21

Süüa kõlbavad nii sabad kui sarved...

Sageli on olukord, kus poes pole tahtnud ostelda ja siis võtan ette oma põhjatud sügavkülmad ning püüan neid hoopis tühjendada. Mul on nimelt kohutav hamsterdamise komme, ning sügavkülmad ajavad pidevalt üle ja nii avastasingi, et karp langustiine on seisnud juba tükk aega sügavkülmas. Võtsin siis kätte ja tegin  endale personaalselt mõnusa pühapäevase õhtusöögi kraamist, mis kodus olemas oli 😍 Selline kapitühjendus söögikord.

Tšilline riisiköögivilja pada langustiiniga

Pannile pistsin:

100g riisi (keedetult)
200g külmutatud köögivilju, minu lemmiksegu 
peotäis puhastatud langustiine, sobivad ka hiidkrevetid
värsket tšillit, vastavalt enda taluvusastele
soola
õli praadimiseks

Keetsin eelnevalt riisi ja puhastasin langustiinid. See mustuse soolika eemaldamine pole ikka tore töö 😕
Seejärel ajasin pannil õli kuumaks ja praadisin köögiviljad suurel kuumusel, ikka veidi krõbedaks lausa, siis segasin juurde keedetud riisi ning mõnuga tšillikastet. Lasin veidi suhkrustuda ning siis kärmelt juurde puhas langustiini liha ja viilutatud värske tšilli. Veskist soola peale ja ruttu taldrikule. 




Joogiks apelsinimahl, mis sai särada Tarbeklaasi Hurmi mahlaklaasi. Hurm seeria looja on Mirjam Maasikas ja oli tootmises 1950-60ndatel. 







Kommentaare ei ole: