28.7.21

Vichyssoise elik potage bonne femme...

Üks imelihtne ja ülimaitsev supp, mida võib süüa nii soojalt kui külmalt. Porrulauk on nii mõnusalt pehme maitsega, et kasutan seda pidevalt ka sibula asemel. Porru ja kartuli kooslus aga on lihtsalt nii kindla peale minek, et ma ei saagi aru, miks ma seda kullakarvalist suppi nii harva teen 😀 Igatahes siin ta nüüd on ...

Lihtne kartuli-porru supp

Potti pistsin:
50g võid
1 suur porru
4 šalottsibulat
4 suuremat kartulit
1l köögiviljapuljongit
soola ja pipart

Lisandiks peekon ja kukeseened

Kuumas rasvaines kuumutasin viilutaud porru ja sibula, õite kergelt pruuniks. Lisasin kartulikuubikud, segasin läbi ja peale köögiviljapuljong. Hautasin kuni kartul pehme ja seejärel püreestasin saumikseriga ning maitsestasin soola ja pipraga.  Kuumutasin uuesti keemiseni ja kaane alla ootama kuniks peekon ja seened krõbedaks pannil said. Supp taldrikusse, peale natuke tilli ja mõnus ports ka krõbedat peekonit koos kukeseentega. Ning saigi isul lasta head maitsta 😋



Kõrvale sobis imeliselt klaasike roosat vinho verdet ja kodune seemneleib võiga 😍

Kommentaare ei ole: