29.8.12

Kiidulaul pardi rinnafileele

Ei saa ma üle ega ümber pardist ja tema lihast.
Täna oli taas see päev kui minu käest küsiti, kuidas parti teha ja pärast seda oli lihtsalt kohustuslik riiulist ka rinnafilee kaasa osta. Juurde bataadist ja kartulist valmistatud maguskartulipüree ning ikka ja taas Kühne punane kapsas. See viimane on küll asi, mida ma ise ei plaani teha kuna purgikapsas on nii hea.

Aga, mis seal ikka asume roa kallale.
 

Koori kartulid ja maguskartul. Nii enam vähem pooleks koguseliselt. Keeda pehmeks. Tambi, lisa mõnus kogus võid, maitsesta soolaga ning lisa vajadusel kuuma piima. Vahusta saadud mass.

Pardi rinnafileed asetada, nahk allpool, külmale pannile. Nüüd keerata kuumus alla. Kõige kõrgem kuumus pole hea kuid umbes üks või kaks astet allpool maksimumist. Samal ajal võib panna juba ahju sooja, kuskil 150 kraadi juurde. Seal saab siis liha järel küpsetada.
Kui esimene pool on pruunistatud siis tuleb ümber keerata ja peale jahvatada soola ning pipart. Kui teine külg ka pruunistunud siis mässida fileetükid fooliumisse ning panna ahju järelküpsema. Kuni 10 minutit. Siis välja ja hoida mõnda aega fooliumis. Fooliumis seismine paneb lihamahlad kinni ja annab lihale nn lõpliku pehmuse.

Sel ajal kuumutasin samal pannil läbi punase kapsa, millele lisasin törts BBQ kastet. Viimane annab maitsesse veidi suitsust vürtsi.

See oli taas nii hea, et ka lapsed kiitsid. Vanem tütar küll arvas, et tema porgandipüreed ei söö :)

Kommentaare ei ole: