Ma pole kunagi risottost midagi head arvanud ja seda sel lihtsal põhjusel, et polnud ilmselt korralikku risottot saanud. See riisipudru, mida olen mõnes toidukohas proovinud ei ole minu jaoks küll miskit elamust pakkunud.
Kuid mõnda aega tagasi mõtlesin taas proovida ja oh imet kui mõnus see oli. Koorene, kreemjas, juustune ja imehea. Nii saigi ette võetud ka ise risotto tegu ja tulemus oli suurepärane.
Koostisosadega saab olema ilmselt keeruline kuna kõik käis tunde järgi :)
Vajalikud koostisosad kuuele:
8 kana kintsuliha tükki
pakk Eldorado purustatud tomatit
100ml kohvikoort
200g riivitud Grana padanot (Forte sobib ka)
1 küüslauguküüs
1 väike tšilli
1 sibul
250g risotto riisi
Meira ürdisegu
soola ja musta pipart
Kanaliha tükeldada, pruunistada kergelt koos hakitud laugulistega. Lisada juurde peeneks hakitud tšilli. Segada, maitsestada soola ja pipraga. Peale valada tomatid ja veidi keedetud vett. Suts soola ja pipart (ka veidi suhkrut).
Hautada madalal kuumusel umbes 10 minutit, vahepeal segades. Vajadusel lisada keedetud vett.
Kui riis on juba peaaegu pehme segada juurde kohvikoor, kuumutada kuni riis on veel kergelt krõmps ja segada juurde riivitud juust. Ja ongi valmis nautlemiseks.
Ja taevas on kaunid suured "linnud" :D
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar