13.10.12

Cheddari juustu kaste ürdise seasisefileega...

Olen nõus, et kaste on taldrikul üks väga oluline komponent. Seetõttu mõtlesin, et võiks proovida juustukastet ning nimelt just cheddarist. Cheddar on tuntud kui tex-mex juustukastme osa kuid mina tegin hoopis sooja kastme, mis peaks sobima erinevate lihade kõrvale.
Liha valisin seasesefilee, mille maitsetasin ja siis küpsetasin fooliumis pehmeks. Imeline!

Vajalikud koostisosad:
seasisefilee
Meira Vahemere ürdisegu
2 küüslauguküünt
soola ja pipart
oliiviõli

Kastmeks
15g jahu
15g võid
1tl sinepit
300ml piima
150g cheddarit
soola ja pipart

Seasisefilee puhastada ja maitsestada ürdiseguga. Selleks sega kokku ürdid, purustatud küüslauk, sool, pipar ja õli. Pane liha fooliumisse ja lase maitsestuda kuni ahi soojeneb.
Küpseta umbes 45 minutit 175 kraadi juures. Viimased 5 minutit võib fooliumi pealt avada ja lasta lihal pealt veidi pruunistuda.

Valmista kaste.
Selleks sulata või, milles kergelt pruunistada jahu. Lisa sinep (kasutasin Meira konjakisinepit) ja sega ettevaatlikult juurde piim. Sulata kuumas piimas riivitud cheddari juust ja maitsesta soola ning pipraga. Kuumuta kastet pidevalt segades keemiseni.

Serveeri viiludeks lõigatud seasisefileega. Lisandiks sobivad kõikvõimalikud kartuliroad.



Kommentaare ei ole: