10.10.12

Pisut õllene küülik, peekoni ja risottoga!

Mul avanes alles teine kord oma elu jooksul võimalus teha küülikut. No esimesest korrast ma pikalt rääkida ei taha. See juhtus nii pikka aega tagasi ja ei maitsenud mulle üldse aga tänane küülik väärib üles märkimist kohe kindlasti :)

Vajalikud koostisosad:
250g küülikuliha
1tl Meira ürdisegu
1 küüslauguküüs
meresoola
1 klaas heledat õlut
2 väikest sibulat
1 porgand
50g Ringa toorsuitsupeekonit
veidi jahu
2spl võid

Maitsesta küülikuliha väikese soola, ürtide, pressitud küüslaugu ja oliiviõliga. Lase umbes 20 min seista.
Sulata pannil veidi võid, lisa toorsuitsupeekon ja jahus paneeritud küülikutükid. Pruunista kergelt ning sega juurde viilutatud sibul ning hakitud porgand.

Peale valada nii palju heledat õlu, et liha kaetud oleks ning hautada kuni 45 minutit madalal kuumusel.


Vahepeal segada ja vajadusel lisada juurde veidi keedetud vett. Samal ajal valmista risotto.
Veini asemel kasutasin sellel korral heledat õlut!

Serveeri kreemjas risotto koos maitsva küülikulihaga, ning lisandiks samas leemes hautatud porgandid ja sibulad. Veidi rohelist ja punast ka juurde!


Kommentaare ei ole: