1.10.12

Peekoniga metshane/ rabahane rinnafilee

Pärast Isanda õnnestunud linnujahti oli võimalus teha rooga, mis on väga lihtne valmistada kuid maitselt eriti mõnus. Eriti hea on selleks nooremad linnud kuna siis on rinnaliha oluliselt pehmem kui vanemal tiivulisel.
Igatahes oli meil kaks päris suurt rinnafileed ja sellest jagus kenasti kolmele :) Liha sai peekonisse keeratud sel põhjusel, et see jääks veidigi mahlasem :)

Vajalikud koostisosad:
Kaks metshane rinnafileed
4 viilu Ringa toorsuitsupeekonit
soola, pipart ja õli

Rinnafileed lõigata diagonaalselt kaheks. Jahvatada sool ja pipar lihale ning keerata fileed peekonisse.
Õli kuumutada pannil ja selles praadida fileed mõlemalt küljelt umbes kolm minutit. Siis küpsetada ahjus 18-12 minutit, kahesaja kraadises kuumuses. Küpsemisaeg sõltub soovitud küpsusastest.
Lisandiks taas kartulipüree ja Kühne punane kapsas.


Ka koivad said ära küpsetatud!
Selleks maitsestasin koivad soola, pipra ja ürtidega. Pruunistasin koivad õlis ning lisasin nii palju keedetud vett, et vesi liha kataks.  Nii kuumutasin liha ahjus umbes kolm tundi, 160 kraadi juures.





No ja nüüd jääme põdra ootele! Metspõdra, Piret :D

2 kommentaari:

Voisula ütles ...

Küll sinul on häid lihasid kasutuses! Kadedaks teeb (see on valge kadedus). Olen korra rabahane liha söönud ja mäletan, et oli küll väga maitsev.

Ritsikas ütles ...

Oo jaaa...
Kuna meil Eestis on jahihooaeg täiel raual käimas siis on võimalus teha erinevaid ulukiroogasid, mis tõesti pole kõigile kättesaadavad kuid meil ikka üsna levinud!