9.2.13

Ahjus küpsetatud põdraliha

Seekord mätsisin kondised põdralihatükid kokku esmalt Wibergi lihamaitseainega ning siis Herman'si Grill & Steak marinaadiga. Lasin umbes tunnike maitsestuda ning pistsin küpsetuskotiga ahju küpsema. Kuumus ca 160 kraadi.
Tunnike ühele poole, keerasin koti ümber ning ka teine külg sai tunnijagu. Siis liha kotist välja ja umbes 20 minutit veel ahjus olemise rõõmu. Lihased pooled ülessepoole ja pruunistada 220 kraadi juures see lihakene kaunikesti ära.

Juurde valmistasin juustused ahjukartulid, milleks ribastad kartulid ja sega need kokku endale meeldiva koguse porrulaugu ja sulatatud juustuga. Maistestad soola ja pipraga ning fooliumiga kateud ahjuvormiga küpsema. Tund aega 160 kraadi juures koos lihaga ning siis eemaldad fooliumi ning samaaegselt lihaga pruunistad ka juustused kartulid.

Kastmeks kasutasin küpsetatud lihast tekkinud leeme, millele lisasin sorts punast kuiva veini (ikka sellist, mis juua ka kõlbab) ja siis uut Portti Demi Glaze. Paar supilusikatäit mustikaid ja mõned tüümianioksad.
Kuumutada madalal kuumusel ca 30 minutit ning kurnata ennem serveerimist.

Kommentaare ei ole: