12.2.13

Veereb nagu hernes ehk veidi mugandatud Crème Ninon

Põhimõtteliselt me räägime hernesupist, mis valmistatakse värsketest (talvel küll külmutatud) hernestest ja šampanjast.  Kuna meil see elu pole siin nagu hernes siis tuli šampanja asendada veiniga :)

Potti pistsin:

6dl puljongit (valmistatud veiseliha fondiga)
2dl veini
2dl vahukoort
2dl piima
1/2 sidruni mahl
6dl herneid

Pane vesi keema ja lisa sellel 4spl fondi. Keeda umbes pool tundi ja lisa juurde vein ning vahukoor koos piimaga. Lisa ka püreestatud herned ning keeda umbes 15 minutit. Maitsesta soola, pipra ja sidruniga ning vajadusel püreeri kogu supp veel kord.

Serveerimiseks küpseta ahjus toorsuitsupeekon krõbedaks ning soovi korral valmista ka juurselleripüree. Selleks keeda keskmine juurseller, püreeri see ning lisa veidi rõõska koort (hästi vähe kuna juurseller on ise vägagi vesine) ning umbes 2spl võid. Maitsesta valge pipra ja soolaga.

Serveerimiseks panin mina juurselleripüree taldrikule, selle ümber hernesupp ja peale lõigatud peekoniribad.



Selline vastlasupp siis sel aastal :D


Kommentaare ei ole: