10.2.13

Maitsvad hõrgutised Aasiast

Kuna täna on see tähtis päev, mil algab Hiinas ja Vietnamis uus aasta siis loomulikult tuli seda ka väärilise toiduga tähistada.
Pean küll aus olema ja ütlema, et road on tugevalt kaldu Tai köögipoolele. Tais aga tähistatakse uut aastat alles aprillis!

Tom Kha Gai ehk kookospiimaga kanasupp
See on ilmselt üks kuulsamaid Tai suppe koos Tom Yamiga. Kuid on täiesti erinev viimasest kuna supp ei ole terav vaid pigem koorene ja kreemjas, kergelt magus veidi soolakas ja õite vähe vürtsine. Ehk kõik maitsed on tasakaalus ja see on tõesti imemaitsev.

Potti pistsin:
1,5 klaasi vett
1 purk  Eldorado kookospiima
1 vars sidrunheina
5cm ingverit (kuna galangali polnud)
3 lehte kaffirlaimi
1,5 kana rinnafileed
2spl Blue Dragoni kalakastet
3spl Blue Dragoni hoisini
3 šampinjoni
2 tomatit
1tl tšillihelbeid
Eldorado päevalilleõli liha praadimiseks

Esmalt pane kanaliha hoisiniga maitsestuma umbes tunniks.
Viiluta kanarinnast õhukesed viilud või tee väikesed kuubikud. Pruunista need õlis ja nõruta majapidamispaberil.
Pane keema vesi ja kookospiim ning lisa sinna viilutatud ingver, sidrunhein ja laimilehed. Sega tihti, et kookospiim tükki ei läheks.
Kui supipõhi on keema tõusnud lisa sinna ka viilutatud šampinjonid, sektoriteks lõigatud tomatid ja pruunistatud kanaliha.
Las uuesti keema tõusta ja maitsesta kalakastmega. Serveerimisel raputa peale värsket koriandrit ja lisandiks kasuta keedetud basmati riisi.



Teiseks hõrgutiseks oli Pad Priew Wan ehk kana magushapus kastmes
Magushapusid kastmeid saab vist valmistada sajal erineval viisil või vähemalt midagi sinna kanti. Mina olen aga just seda teinud.

Potti pistsin:
150ml ketšupit
150ml kanapuljongit
250g suhkrut
0,5l ananassimahla
2tl õunaäädikat
4spl tšillikastet

Pane kõik keema madalale kuumusele, umbes tunniks ajaks.

Köögiviljad kastme jaoks:
1 väike purk ananassitükke omas mahlas
1 porgand
1 väike sibul
1 punane paprika
1 küüslauguküüs

Viiluta kõik köögiviljad ja vajadusel tükelda suupärasteks tükkideks.

Taignas kana jaoks vajad:
2 kana rinnafileed
4spl nisujahu
2spl maisitärklist
veidi soola ja valget pipart
2spl õli
veidi vett

sojakastet maitsestamiseks ja õli küpsetamiseks ning frittimiseks

Sega taigna komponendid kokku nii, et tainas oleks piisavalt paks sest see peab lihale külge jääma. Kasta liha korraks taignasse ja küpseta kuumas õlis osade kaupa pruunistumiseni. Nõruta majapidamispaberil.
Kuumuta pannil veidi õli, lisa sinna sibul ja küüslauk, pruunista kergelt. Lisa kõik muud köögiviljad ja liha ning vala üle eelnevalt keedetud kastmega. Lisa ka umbes 2spl sojakastet. Lase kogu kupatus keema tõusta.
Serveeri koos nuudlite või basmatiriisiga. Raputa peale rohelist sibulat.






Head uut aastat- Maoaastat!!!



Kommentaare ei ole: