24.2.13

EV 95. juubeliks kaetud pidulaud- palju õnne!!!



Et tähistada vääriliselt EV juubelit siis tuleb katta selle puhul üks kaunis pidulaud. Selleks tuli alustada juba eelmisel päeval, pannes küülikuliha marinaadi, keeta ära põdrakeel ja koogipõhjad valmis küpsetada.
Tänasel hommikul oli vaja vaid liha küpsema panna, keel tarrendisse pista ning kook ehitada. Samuti mõned kerged suupisted teha, et pidulaud ikka lookas oleks.

Tarrendis põdrakeel
Keeda pestud põdrakeel pehmeks. Selleks pane keel külma veega keema ja korja vaht. Mina vahetan ise esimese keeduvee peale keema minemist ära, pesen keele uuesti ära ja panen uue külma veega keema. Siis lisada ka maitseks soola, pipart, sellerit, porrulauku ja porgandit.
Keel keeb pehmeks umbes kahe tunniga, selle saab välja selgitada kui proovida keele pehmust kahvliga.
Kui keel pehmeks keedetud siis loputada see korraks külma veega ja seejärel ka ära puhastada. Viiluta keel, lõika keedetud porgandist lilled, aseta vaagnale. Keeduleem tuleb kurnata ja sellest valmistada tarrendis. Selleks lisa kolm paisutatud želatiinilehte poolele liitrile vedelikule. Lahusta ja vala vaagnatele.



Külmsuitsulõhe suupisted munamajoneesiga
Selleks suupisteks kulub:
100g külmsuitsulõhet
1 keedetud muna
1spl majoneesi
soola
saia

Muna segada kannmikseris koos majoneesiga kreemiks. Saiast lõika enesele meeldiva kujuga palad ja rösti need kuldpruuniks. Aseta peale kala koos munamajoneesiga. Soovi korral lisa tilli!



Pearoaks rabarbrine küülik, koos ahjuköögiviljade ja frititud kartuliribadega.




Desserdiks üks õite rammus šokolaadikook.



Selline see pidulaud saigi sellel aastal. Palju õnne!!!



2 kommentaari:

Voisula ütles ...

Ilus pidulaud ja Palju ônne Eesti Vabariigi aastapäeva puhul! Meie käisime ôues jalutamas ja kelgutamas, sest oli nii ilus päikseline päev ning ôhtul sôime vaarika-shokolaaditorti. Lôuna ajal vaatasin Delfi tv:sta paraadi, mis oli tôeliselt ilus.

Ritsikas ütles ...

Tänud!
See oli tõesti üks ilusamaid ilmasid sellel aastal- nagu loodud pidustusteks :)