24.2.13

Rabarberimahlas supelnud ahjuküülik köögiviljadega

Selle aasta Vabariigi sünnipäeva lauale sai pearoaks malmpotis küpsetatud küülik. Roaga peab juba eelmisel päeval pihta hakkama kuna küülik peaks saama piisavalt marinaadis olemise aega.

Marinaadi pistsin:
1 küülik
1l rabarberimahla (seda sai suvel ise teha)
200ml punast veini
1spl palsamiäädikat
1spl õli
1spl soola
1tl musta pipart

Potti pistsin:
2 porgandit
1 kaalikas
1 pastinaak
10cm porrulauku
1/2 juursellerit
1tl kuivatatud ürte,
1tl soola
1/2tl pipart


Küülik tükeldada koos kontidega ja panna kuni 12 tunniks marinaadi .
Enne ahju pistmist tuleb lihatükid pruunistada pannil, selleks on vaja kasutada ka veidi oliiviõli. Seejärel tükeldada köögiviljad, mis segada soola, pipra ning ürtidega. Kes soovib võib lisada ka törts oliiviõli. Köögiviljade peale asetada eelnevalt pruunistatud liha. Vedelikuks sai umbes 100ml keedetud vett, mis oli läbi kuumutatud samal pannil, kus liha on pruunistatud.
Küpsetada ahjus umbes 1,5 kuni 2 tundi kuni liha ja köögiviljad pehmed.


Soetasin enesele Julienne lõikuri ja seega sobivad lisandiks rohkes õlis küpsetatud kartuliribad.










Kommentaare ei ole: