3.2.13

Lahtine pannipirukas ehk pitsa on täna teema

Täna oli selge, et meie köögis ei ole pitsat juba väga pikka aega valmistatud ja see tõttu selle valmistamine ka päevakorda tõusis. Lisaks lihtsusele on see toit, mida meil kõik söövad ilma nina kirtsustamata ja üks ahjuplaadi täis pitsat kadus ka täna kui nõiaväel.

Kui te nüüd mõtlete, mis lahtisest pannipirukast ma räägin siis väike selgitus. Kunagises kokaraamatus "saiad, pirukad ja koogid" olid ka sees pitsad kuid otseloomulikult siis selle teise nimega ehk lahtine pannipirukas. No nii see lapsepõlvest on külge jäänudki :)

Pitsapõhjaks läks:
2 pakki Vilma pitsajahu (õhukese põhja omad)
400ml vett
100ml oliiviõli

Tomatikastmeks:
800g purustatud tomateid
1dl keedetud vett
4 šalottsibulat
1 suurem küüslauguküüs
ürte, soola, pipart, suhkrut
oliiviõli

Katteks:
2 küpsetatud kanafileed (eelmise päeva ahjukanast sobivad ideaalselt)
mõned viilud salaamidt
mõned viilud peekonit
riivitud juustu (täpselt sellist, mis endale meeldib või, millist hetkel kapis on)

Pitsataigna jaoks segada kõik koostisained omavahel kokku ja sõtkuda seni kuni käed ja kauss on taignast puhtad.

Tomatikastmeks tuleb pruunistada kergelt hakitud sibul ja küüslauk oliiviõlis. Lisada purustatud tomatid, vesi ja maitsestada soola, pipra ja ürtidega. Suhkrut peab lisama nii palju, et tomatikaste poleks enam väga hapukas. Kastet kuumutada madalal kuumusel seni kuni see on paksenenud ja aega läheb selleks umbes 25-30 minutit. Vahepeal on mõistlik kastet segada. Lõpuks proovi veel maitset ja vajaduse tuuni seda maitseainetega.

Antud kogustest saab umbes 1,5 ahjuplaadi täit pitsat.
Rulli taigen õhukeseks, kata tomatikastmega. Selle peale laiali laotada kattematerjal ja ahju küpsema. Kuumuseks 200 kraadi ja umbes 25 minuti.

Buonappetito!

 
Pisukene muusikaline soovitus ka:

Kommentaare ei ole: